vineri, 1 iulie 2011

Declaratia lui Basescu infurie Rusia

           Presedintele Traian Basescu i-a suparat pe rusi. Declaratia sefului statului potrivit careia in 1941 si el ar fi ordonat trupelor romane sa treaca Prutul pentru a ataca URSS a starnit un val de nemultumiri in Rusia.
          Intr-un mesaj postat pe site-ul Ministerului rus de Externe, purtatorul de cuvant al institutiei, Alexander Lukashevici, afirma ca "o asemenea bravada nerusinata profaneaza memoria milioanelor de victime ale fascismului".
         Lukashevici mai spune ca este si mai trist faptul ca aceasta declaratie a fost facuta chiar in ziua in care se implineau 70 de ani de la Razboiul pentru Apararea Patriei.

         Copresedintele USL, Victor Ponta, sustine ca "Reactia SUA si a Rusiei reprezinta un semnal corect pentru un gest incorect", la declaratia presedintelui Traian Basescu, potrivit careia in 1941 si el ar fi ordonat trupelor romane sa treaca Prutul pentru a ataca URSS.
          Victor Ponta a reiterat ca un sef al statului, in 2011, ar trebui sa fie mult mai responsabil.
          "Cred ca presedintele Basescu a gresit fundamental atat prin faptul ca a lasat de inteles ca s-ar fi comportat ca un aliat al Germaniei naziste, cat si prin modul in care s-a exprimat si a interpretat evenimentele istorice. De asemenea, ar trebui sa cunoasca mai bine istoria propriei tari si sa-si tina sentimentele pentru sine, nu sa le faca publice. Cred ca Traian Basescu a gresit fundamental prin modul in care a interpretat actiunile istoriei.



Sursa: http://www.ziare.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu