sâmbătă, 2 iulie 2011

Forumul National al Ecologistilor

           Astazi a avut loc, la Palatul Parlamentului, sala Nicolae Iorga....Forumul National al Ecologistilor aflat sub coordonarea Consiliului National al Partidului Social Democrat. Am avut onoarea sa ma aflu printre cei sase invitati din partea judetului Arges la acest eveniment unde, in prima parte, au participat atat numerosi reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale cu preocupari in acest domeniu cat si reprezentanti ai societatii civile. Au participat presedintele PSD Victor Ponta, presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, europarlamentarul PSD Daciana Sarbu si deputatul PSD Carmen Moldovan.
           In a doua parte a evenimentului a fost prezentat programul PSD pentru Mediu si s-a desfasurat Conferinta Nationala a Forumului National al Ecologistilor, in cadrul careia a fost adoptat statutul si alese structurile de conducere.
           Tin sa remarc si sa salut declaratia domnului presedinte al PSD Victor Ponta..referitor la faptul ca USL are nevoie in componenta lui de un partid ecologist :"Cred ca e nevoie de un Forum Ecologist , am spus-o, cred ca e nevoie in cadrul USL de un partid ecologist. PSD e prea mare ca sa fie doar ecologist. Are prea multi primari ca sa-i convinga pe toti ca mediul e mai important decat voturile. Are prea multe preocupari in domeniul economic si social ca sa reuseasca sa puna mediul pe primul loc. Si atunci cred ca, strategic, este sa existe o voce care de cate ori vorbim despre locuri de munca sa ne traga de maneca si sa spuna «Da, locuri de munca, dar nu distrugand natura», de cate ori vorbim despre exporturile Romaniei, sa ne traga de maneca si sa ne spuna «Da, dar nu exportand copaci»".
          Tot presedintele PSD Victor Ponta le-a mai spus ecologistilor ca este nevoie de o strategie clara si care trebuie pusa in practica pentru a-i face pe cei care nu inteleg valorile ecologismului sa-si schimbe punctul de vedere, dand exemplul sau, aratand ca a decis sa conduca o masina electrica, fapt ce nu a fost inteles de multi romani.
          Liderii Miscarii Verzilor, Claudiu Craciun si Remus Cernea, au salutat declaratia liderului PSD si s-au aratat dispusi sa participe la Uniune. Reprezentantii societatii civile s-au aratat si ei deschizi pentru o colaboarere si dornici de astfel de dezbateri considerand ca doar prin dialog se poate ajunge la o strategie viabila si de durata pentru acest domeniu, care pana la urma este o responsabilitate sociala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu