joi, 2 iunie 2011

Legea privind alegerea primarilor intr-un singur tur de scrutin

O ultima decizie legislativa adoptata de acest guvern PDL, potrivit careia alegerea primarilor se va face intr-un singur tur de scrutin, a fost adoptata de Camera Deputatilor cu 174 voturi "pentru", 110 "impotriva" si trei abtineri. Ma intreb incotro merge democratia noastra?  Cum un candidat care aduna un procent de 20%-25% sa poata fi ales? Unde s-a mai intamplat ca o minoritate sa conduca si sa decida viitorul unei comunitati?
Gandindu-ne ca prezenta la vot, in municipiul nostru, la ultimele alegeri locale, a fost de aproximativ 16,5%, ne dam seama ca un candidat poate obtin un procent de 20%-25% prin adunarea a unui numar aproximativ de 1000 de voturi. Ne putem imagina ca intr-un municipiu cu 30000 de locuitori cu drept de vot, un candidat poate obtine functia de primar la urmatoarele alegeri locale cu votul de incredere al 1000 de oameni? Legitimitatea primarul ales data de votul majoritatii cetatenilor este temeiul democratic al descentralizarii, consider aceasta lege o aberatie antidemocratica.
Cum spunea un coleg al nostru, acest fapt de a ne putea conduce o minoritate, s-a mai intamplat odata in istoria noastra. Acea minoritate se numea Partidul Comunist. Si care a fost urmatorul pas? Indepartarea democratiei si instaurarea unei dictaturi. Sa intelegem ca ne indreptam iar intr-acolo?
Cetatenii Romaniei au o singura arma de a pedepsii neregulile si incompetenta unor politicieni, VOTUL. Imi pare a fi o incercare de a dezarma complet cetatenii.
Oare cat vom mai rezista? Cand vom iesi sa ne exercitam dreptul nostru constitutional de a VOTA si vom scapa de acea delasare si idee foarte gresita ca votul nostru nu conteaza? BA CONTEAZA. E DREPTUL NOSTRU. Avem dreptul de a iesi din acest haos instaurat de guvernul PDL.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu